Unohduin taas kalastoni aamuruokinnan jälkeen perkaamaan villiintynyttä kasvistoa. On mielenkiintoista seurata, miten eri kalalajit suhtautuvat näihin huoltotoimiini. Etelä-Amerikan tetrat siirtyvät heti altaan toiseen päähän odottamaan poistumistani. Hammaskarpit ovat innokkaina aivan sormieni vieressä ja niitä saa hätyytellä kauemmaksi. Erityisesti miekkapyrstön poikaset ovat uteliaita ja jäävät helposti poistettavan kasvin mukaan, jos kasvia ei huljauta altaassa ennen lopullista pois ottoa.

Haarniskamonni ukko on päättänyt kujeilla kanssani varoituksistani huolimatta. Toistuvasti se on varotoimistani huolimatta onnistunut syöksymään pintaan ja pyrstöllään läjäyttämään vesiroiskeet päälleni. Välillä silmälasini kastuvat, niin ettei eteensä enää näe. - Hauskaa vai!?

Sain viikonlopulla myydyksi yhden 250 litraiseni, joka tyhjeni jo syksyllä. Kalasto muutti tuplasti isompaan yksiöön. Vielä on tarkoitukseni tyhjentää allas tai pari. Keskitän kalastoa isompiin altaisiin. Joka viikkoiset vedenvaihdot on helpompi tehdä ja suodattimien määrä vähenee. Nykyiset suuret ulkosuodattimet vaativat normaalisti toimiessaan vain pari kolme huoltokertaa vuodessa.

Pitäisi varmaan Aqua-webistä yrittää etsiä apua pintakasvien ongelmaan. Yhdessä altaassa Pistian lehden ikään kuin sulavat pois. Jokin ravinteen puute varmaankin. Käytän oma sekoittamaani PMDD-lannoitetta. Pitäisiköhän ainesosien suhdetta hiukan muuttaa...

Non-stopina luonto-ohjelmaa, ei uusintoja  =  akvaario