Eilen tieni johti Novitan tehtaanmyymälään. Edellinen käyntini oli edellisellä vuosituhannella, joskus silloin kauan sitten. Niin varmaan liki pari vuosikymmentä sitten!?! 

Myymälä on entisessä talossa, mutta jälleen uudessa paikassa. Tila oli pienempi, varsinkin kun siitä osan vievät tekstiilit. Iso pöytä, jolla oli mahdollisuus tutkia vaikka mallilehtiä, tukki tehokkaasti sisääntulon ja lankahyllyille pääsyn. Myöhemmin huomasin, että pienikin suma kassalla tehosti vielä vaikutelmaa.

Luonnon valoa tulvi sisälle ainakin eilisen kirkkaan talviauringon paisteen ansiosta. Lankavalikoima oli huomattavasti vähäisempi entisiin muistoihini verrattuna. Hintataso oli osin mukavasti edullinen - siis vain verrattuna nykyisin vähittäiskaupan hintoihin. Esim. Isoveli color vihreän sävyisenä 2,90 ja perjantaina sama lanka paikallisessa Tarjoustalossa 4,90.

Kassalla oli tutun näköinen myyjä.
Kaikkea ei ole tarvinnut vielä laittaa uusiksi.

Ostin lankoja liki parikymmentä myyntiyksikköä. Kotona tein silkkaa uteliaisuuttani muutamia punnituksia. Tulin samaan johtopäätökseen kuin muutama muukin neuloja, jotka ovat asiaa blogeissaan ihmetelleet; kerässä on alle ilmoitetun tavoitegrammamäärän painoa. Tosin Novita ilmoittaakin nykyään n. 100 g. Metrien määrää en ole varmistanut - vielä...