Turussa alkavat huomenna viikonlopun ajan kestävät Kirjamessut ja Tiedemessut. Minä en mene kirjamessuille tälläkään kertaa. Veljeni menee. Näin lienee siksi, että  lukemisen lisäksi hän myös kirjoittaa. Minä menen huovutuskurssille.

Tiedonvälitystä tämäkin Pahkasika , jonka on koonnut Helsingin Sanomien päätoimittaja Reetta Meriläinen . Pahkasian päätoimittaja kertoo olevansa kiinnostunut sanoista ja niiden merkityksestä.  Meriläinen on puolestaan suosinut valinnoissaan juttuja, joissa on paljon sanoja.

Yhdistäähän näitä kahta päätoimittajaa muukin kuin kiinnostus sanoihin ja niiden merkitykseen. Evakkous. - Lienevätkö itse huomanneet!
- Meriläinen on evakkoperheen tytär Polvijärveltä. Pahkasian päätoimittaja on puolestaan salmilaisen evakon jälkeläinen.

Evakkouteen liittyy myös 131. tänä vuonna lukemani kirja; Johannes Ijas:  Jönnin joutavia -kirja. Tämä kirja on kuitenkin paljon muutakin. Johannes Ijas kertoo maanviljelijä vanhemmistaan ja lapsuudestaan Vpl Pyhäjärvellä . Perheen muutoista mm. Jalasjärvelle, Orimattilaan ja lopulta Helsingin maalaiskunnan Korsoon.  Isänsä taistelusta perheensä elannon puolesta ja uusiutuvaa tuberkuloosia vastaan.

Johannes Ijas jatkoi isänsä jälkeen vuokraviljelijänä ja kouluttautui yli 30-vuotiaana perheellisenä agrologiksi. Jo ennen valmistumistaan hänet valittiin toiminnanjohtajaksi Kulutusmaidontuottajien Liittoon. Tästä alkoi pitkä työura maidon parissa. Eläkkeelle hän jäi MTK:sta.
Johannes Ijas ja vaimonsa Helvi o.s. Inkinen ovat aktiivisesti mukana monenlaisessa yhdistystoiminnassa. Myös monenlaiset liikuntaharrastukset ovat vieneet heidät ympäri Suomea ja ulkomaillekin. Eläkepäivinä on kertynyt paljon ulkomaanmatkoja kaukaisiinkin kohteisiin. Heidän yhteinen taipaleensa on jatkunut yli 50 vuotta.
Kirjoittaja on muistelee mm. yhteiskunnan, työelämän ja ympäristön muutoksia.  Hän kuvaa Korson alueen kehitystä ja kertoo paikkojen historiasta mielenkiintoisia asioita. 
Johannes Ijaksen kerronta on mukaansa tempaavaa ja huumorilla höystettyä. Paljon on sattunut ja tapahtunut.

Kirjan lopussa on
- seuraavat sukutaulut: Kiimajärven Iäs/Ijas, Vuohensalon Matikainen sekä Kirvun Inkinen ja Ovaska.
- Johannes Ijaksen Antti-isän käsikirjoitus Ijaksen suku. 
- Helvi Ijaksen kirjoistus Äidiltä opitut taidot ja lapsuudenkoti
- valokuvia vanhoista työvälineistä.