Rosa Meriläisen ja Simo Frangénin omaelämänkerrallinen kirja Nollasta ykköseksi on päiväkirjamainen kuvaus heidän poikansa ensimmäisestä vuodesta.

Kumpikin vanhemmista kirjoitti tahollaan arjestaan, tunteistaan ja lapsen kehittymisestä. Vasta vuoden kuluttua he lukivat toistensa muistiinpanot. Tuloksena on mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava tarina.

Molemmat vanhemmat osallistuivat pojan hoitoon. Rosa oli alati saatavana olevana tissinä vauvalle kahdeksan kuukautta, jonka jälkeen hän palasi työelämään. Simo ehti vauvan hoidon ohella myös viettää runsaasti humuaikaa ja matkustella paitsi työnsä vuoksi myös seuratakseen jääkiekko-otteluita.

Kirjasta saan tietää, että avioelämä on joskus veljeni perheessä haasteellista ja kälyni keitokset ovat mainioita. - Ehkäpä minäkin pääsen joskus hänen herkkujaan maistelemaan.

Seuraavaksi luen kirjan, jossa kerrotaan aivan toisenlaisesta lapsuudesta. Sodan haavoittama lapsuus kertoo vuosina 1939-44  suomalaislapsista sodan jaloissa evakkotaipaleella ja pommitusten keskellä.